Климпуш-Цинцадзе доручила прискорити розробку євроінтеграційних законопроектів

Климпуш-Цинцадзе доручила прискорити розробку євроінтеграційних законопроектів

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе доручила міністерствам прискорити роботу над розробкою та поданням на розгляд уряду законопроектів у сфері євроінтеграції.

Про це повідомляє Урядовий портал за підсумками щоквартальної наради віце-прем'єра із заступниками міністрів із європейської інтеграції щодо прогресу виконання Угоди про асоціацію та планів на 2019 рік, повідомляє Урядовий портал

"За підсумками наради Іванна Климпуш-Цинцадзе доручила міністерствам прискорити роботу над розробкою та поданням на розгляд Кабінету міністрів законопроектів у сфері європейської інтеграції", - йдеться у повідомленні.

Учасники наради зосередились на оцінці прогресу та аналізі низки проблемних моментів у роботі міністерств з підготовки законодавчих пропозицій для Верховної Ради, обговорили питання нормотворчої роботи у рамках Угоди про асоціацію, питання секторальної інтеграції України з Євросоюзом.

Зокрема, йшлося про напрацювання задля інтеграції до енергетичного та цифрового ринків ЄС, виконання Дорожньої карти приєднання України до спільної транзитної процедури ЄС/ЄАВТ (Європейська асоціація вільної торгівлі) та необхідні кроки для підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (Угода ACAA).

Читайте також: Посольство США вітає закріплення у Конституції України курсу на членство в НАТО

Як поінформувала Климпуш-Цинцадзе, за підсумками минулого року прогрес виконання зобов’язань за Угодою, передбачених на 2018 рік, становить 52%, а загальний прогрес виконання усіх зобов’язань за Угодою дорівнює 42%.

"Кожному міністерству відомо про ті ділянки роботи, які потрібно виконати, щоб збільшити ці показники", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала, що за результатами проведення Ради асоціації і Саміту Україна-ЄС минулого року було вирішено продовжувати у 2019 році діалог з поглиблення співробітництва між сторонами у сферах енергетики, митної співпраці, цифрового ринку та сфері юстиції, свободи та безпеки.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-