Заступник Клімкіна провів

Заступник Клімкіна провів "консультацію" з Супрун на предмет агресії Росії

Укрінформ
Росія нагадує резистентний вірус, який стає агресивнішим через недбале лікування, а порушення Кремлем міжнародного права, які не отримують гідної відповіді світової спільноти, провокують Москву на ще більш зухвалу поведінку.

Про це заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця заявив у п’ятницю, 15 березня, виступаючи на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому п’ятим роковинам окупації Криму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Ситуація (з Росією - ред.) жахливо нагадує іншу надзвичайно тривожну реальність 21 сторіччя, а саме виникнення вірусів, резистентних до ліків. Механізм ідентичний - хворобу, яку спричиняє вірус, лікують певними препаратами, але не всі хворі слідують суворим правилам і, як наслідок, з’являється наступне покоління вірусів, вже невразливе до існуючих ліків”, - заявив дипломат.

На його думку, міжнародне співтовариство стикається з усе більш войовничою Росією через те, що масштабні порушення міжнародного права у Грузії, Україні та Сирії не отримали адекватної та рішучої відповіді.

“Те саме (що з вірусами - ред.) бачимо і тут - порушення Росією міжнародного права, які не отримують гідної відповіді міжнародного співтовариства, призводять до того, що Росія веде себе ще більш зухвало та войовничо, та все менше й менше переймається нормами та принципами міжнародного права”, - заявив Кислиця.

Він додав, що цього ранку розмовляв з міністром охорони здоров`я Уляною Супрун, і вона також підтвердила, що реакцію міжнародної спільноти на російську агресію проти України можна порівняти з неналежним використанням ліків хворим пацієнтом.

«Якщо пацієнт не завершить повний курс необхідних антибіотиків, деякі мікроби можуть вижити та набути невразливості до ліків. Це саме те, що нині відбувається», - пояснив він.

Заступник міністра закордонних справ застеріг від хибної логіки ті країни, які думають, що з Росією нині можливий конструктивний діалог. Він навів приклад нападу Росії на українські кораблі 25 листопада 2018 року, під час якого Україна намагалася вступити у діалог щодо ситуації, що склалася, але не отримала відповіді від Росії.

Читайте також: Треба забрати у Росії право вето в ООН чи хоча б обмежити його - Кислиця

Раніше у виступі Сергій Кислиця висловив переконання, що Росії був наданий карт-бланш на порушення міжнародного права ще тоді, коли її політичним рішенням запросили до Ради Європи, незважаючи на щойно вбитих у російській агресії 80 тисяч чеченців.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН 15 березня обговорює ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Засідання, присвячене п’ятим роковинам окупації, проходить у форматі Арріа, тобто на нього запрошені не лише члени Радбезу, але й представники інших держав-членів ООН та неурядових організацій. У засіданні крім українських дипломатів беруть участь заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, програмний директор «Кримського дому» Алім Алієв, член Світового конгресу кримських татар Айла Бакаллі, родичка одного з полонених моряків Ольга Оприско.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-