Парламентська ТСК розгляне, як обирають постачальників Укроборонпрому

Парламентська ТСК розгляне, як обирають постачальників Укроборонпрому

Укрінформ
Тимчасова слідча комісія Верховної Ради на засіданні 14 березня розгляне внутрішні процедури відбору "Укроборонпромом" постачальників.

Про це повідомив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних Силах України та обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік, а також оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань щодо закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну "Укроборонпром" Іван Вінник під час брифінгу у Верховній Раді в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє засідання, яке ми теж, як Тимчасова слідча комісія проведемо, буде стосуватися вже оцінки не роботи правоохоронної системи, а внутрішніх процедур "Укроборонпрому" під час відбору постачальників, які в даному випадку є предметом як журналістського розслідування, так і кримінальних проваджень. Чому такі ризики виникають, що нам треба зробити, щоб такі питання не виникали в майбутньому", - сказав Вінник.

Читайте також: ТСК Ради щодо розкрадання в армії збереться на позачергове засідання

За словами депутата, члени ТСК будуть займатися боротьбою з корупцією в оборонній сфері "через аналіз можливого запобігання вчиненню таких злочинів".

"Тобто, нам дійсно треба впровадження конкурентних процедур, нам треба впровадження певного рівня прозорості під час закупівель, нам треба вживати заходів з розсекречення державного оборонного замовлення, щоб менше закупівель здійснювалися за таємними процедурами, а більше, все-таки ми залучали ширше коло суб'єктів для таких закупівель. Цьому буде присвячена робота нашої комісії", - розповів Вінник.

Окрім того, за словами голови ТСК, будуть розглядатися поточні питання, які члени комісії мають опрацьовувати за планом.

"Ми зараз знаходимося орієнтовно в 2009-10 році щодо аналізу стану розкрадань у Збройних Силах України. Будемо аналізувати акти Кабінету міністрів, видані урядами тих часів, яким чином вони впливали на знищення обороноздатності саме в частині необгрунтованого розпродажу української армії. Ми розкажемо про типові схеми, як це робилося", - підкреслив Вінник.

Як повідомлялося, на засідання Тимчасової слідчої комісії 14 березня запрошені представники Генеральної прокуратури, Головної військової прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Державної фіскальної служби, Міністерства оборони, Державного концерну “Укроборонпром” та підприємств, що входять до сфери його управління. Також на засідання запрошені міністр оборони у 2007-2009 роках Юрій Єхануров, виконуючий обов'язки міністра оборони у 2009-2010 роках Валерій Іващенко та екс-начальник Генштабу Збройних Сил Іван Свида.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-