ТСК Ради щодо розкрадання в армії збереться на позачергове засідання

ТСК Ради щодо розкрадання в армії збереться на позачергове засідання

Укрінформ
ТСК Верховної Ради проведе позачергове засідання для розслідування фактів розкрадання у Збройних Силах в період з 2004 до 2017 рік та оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань у “Укроборонпромі”.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

«У відповідності до положень Постанови Верховної Ради України від 28.02.2019 року № 10104-VIII «Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань у Державному концерні «Укроборонпром» та причетності до цього посадових осіб», на виконання доручення Голови Верховної Ради України, оголошеного на вечірньому пленарному засіданні Верховної Ради України 12 березня 2019 року, заплановано проведення позачергового розширеного засідання Тимчасової слідчої комісії, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони та Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції стосовно оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань щодо закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну «Укроборонпром», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ситника закликають відсторонити працівників НАБУ, яких "засвітив" Bihus.info

На засідання запрошуються представники Генеральної прокуратури України, Головної військової прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Державної фіскальної служби, Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Державного концерну «Укроборонпром», представники засобів масової інформації та громадянського суспільства.

Водночас у Раді інформують, що засідання ТСК, яке заплановано на 14 березня 2019 року о 14:15, відбудеться за графіком.

На засіданні ТСК заплановано розгляд питань щодо розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань в оборонній сфері. На засідання запрошені представники Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Міністерства оборони, ДК "Укроборонпром".

25 лютого, у програмі "Наші гроші", була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро. Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби та Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи та розв'язувати проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-