Мета України вступити до ЄС і НАТО має стати реальністю якнайскоріше – Розаті

Мета України вступити до ЄС і НАТО має стати реальністю якнайскоріше – Розаті

Фото
Укрінформ
Визначений у Конституції України стратегічний курс держави на членство в Євросоюзі та НАТО має стати реальністю якомога скоріше.

На цьому наголосив голова делегації Європарламенту до Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Розаті під час засідання комітету в Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради зміни до Конституції, які визначають стратегію держави на шляху до Євросоюзу і НАТО. Мені дуже приємно відзначити, що український парламент ухвалив ці конституційні зміни. Отже, Україна нині має стратегічні цілі стати членом і ЄС і НАТО. Ці конституційні зміни повинні стати для всіх нас додатковою мотивацією задля інтенсифікації роботи, щоб ці положення Конституції стали реальністю якнайскоріше», - заявив польський політик.

Початок засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС / Фото: Лавренюк Андрій, Укрінформ

Розаті наголосив, що і Європарламент, і ЄС приділяють значну увагу Україні та стоять на твердих позиціях підтримки держави на шляху реформ і в протистоянні російській агресії.

Читайте також: Європарламент квапить Україну з чотирма реформами

Він зауважив, що це останнє засідання Парламентського комітету асоціації саме у нинішньому складі, адже наступне відбудеться вже після парламентських виборів в Україні, які пройдуть у жовтні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-