Європарламент квапить Україну з чотирма реформами

Європарламент квапить Україну з чотирма реформами

Укрінформ
У Європарламенті очікують від України прогресу в проведенні низки важливих реформ.

Про це сказав голова Делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Розаті на форумі Світового конгресу українців у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Хочу назвати сфери, де реформи затягуються. Це судова реформа, антикорупційні інституційні засади, зокрема антикорупційний суд, земельна реформа, приватизація державних підприємств. Це є всі ті сфери, де необхідний прогрес. Інакше не слід очікувати на інвестиції, без яких не буде швидкого розвитку", - заявив європарламентарій.

Він додав, що прогрес реформ у цих сферах є неефективним.

Водночас Розаті наголосив, що Євросоюз повинен надавати Україні більше допомоги у сфері безпеки, зокрема щодо виконання Мінських домовленостей.

Читайте також: Дружина Романа Сущенка виступить на форумі СКУ в Брюсселі

У свою чергу, керівник групи підтримки України у Єврокомісії Петер Вагнер висловив переконання, що міжнародне співтовариство, зокрема ЄС, повинне розширити свою допомогу Україні.

"Україна потребує значно більшої підтримки для того, щоб відчути справжні переваги, які пропонує Угода про асоціацію", - наголосив представник Єврокомісії.

За його словами, якщо Україна і ЄС виконають взаємні зобов’язання, про які досягнуті домовленості, то відносини між сторонами будуть тіснішими та більш інтегрованими, ніж має з ЄС будь-яка інша країна у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-