Луценко розповів про участь НАБУ, ДФС та СБУ в оборудках Укроборонпрому

Луценко розповів про участь НАБУ, ДФС та СБУ в оборудках Укроборонпрому

Укрінформ
Генпрокурор України Юрій Луценко розповів про участь НАБУ, ДФС та СБУ у корупційних схемах в «Укроборонпромі».

В інтерв’ю «Цензор.нет» Луценко сказав, що під час розслідування ГПУ не встановила переписки Андрія Рогози з Ігорем Гладковським. При цьому з листування Рогози і Віталія Жукова стало зрозуміло, що всі вони - співучасники злочину.

"Ми маємо довести автентичність цієї переписки та отримати хоч якісь інші докази, бо просто переписка не є підставою для суду", – пояснив Луценко.

Генпрокурор детально розповів, як НАБУ, ДФС і СБУ діяли у корупційній схемі в "Укроборонпромі".

"Служба безпеки заводу, яка, найімовірніше, лобіює іншу фірму, каже: "Є довідочка з ДФС у нас, що ви, «Оптимумспецдеталь», маєте справу з ризиковими конвертаційними структурами... Ваша ціна нас не влаштовує, нас влаштовує більша". В результаті Рогоза з компаньйонами якось здобуває довідку з ДФС, що вони помилилися, що сама «Оптимумспецдеталь» не є ризиковою. Але все одно компанія не може нічого продати. Бо з’являється така сама довідка, що нібито "Оптимумспецдеталь" фіктивна – вже від СБУ",– зазначив голова ГПУ.

Читайте також: Порошенко: Ніхто не уникне відповідальності за незаконне збагачення

Він пояснив, що фірма знову злетіла з конкурсу бронетанкового заводу. Однак вони дивним чином отримують через знайомих «СБУшників» нову довідку, що «Оптіма» – не фіктивна фірма, а то була помилка.

"Але знов вони не допущені на конкурс. Цього разу проти них з’являється нова довідочка про фіктивність – тепер від НАБУ. І тоді у Рогози починається активна переписка з найвідомішим секретним агентом в Україні – Шевченком, який сам публічно оголошує, що він секретний агент НАБУ", – додав Луценко.

Читайте також: Щодо Укроборонпрому відкрили 480 кримінальних проваджень — Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-