РФ досі не пояснила, як її

РФ досі не пояснила, як її "Торни" опинилися на Донбасі – Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Росія досі не надала роз'яснень з приводу того, як її сучасні комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ), наприклад, "Торн" та "Житель", опинилися на окупованому Донбасі.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Російська делегація досі не надала роз'яснень щодо того, як сучасні та високорозвинені російські системи постановки перешкод, такі як "Торн" або "Житель", які раніше були зареєстровані СММ, потрапили до окупованої частини Донбасу", - заявив він.

Український дипломат нагадав про численні випадки глушіння безпілотних літальних апаратів СММ на окупованій Росією території Донбасу, що неодноразово призводило до втрати БПЛА. За його словами, лише за допомогою дронів спостерігачі ОБСЄ можуть фіксувати незаконні конвої з території РФ на окупований Донбас, за допомогою яких Росія постачає своїм збройним формуванням озброєння та боєприпаси.

"Саме тому технічні засоби СММ стають мішенню російських збройних формувань, які продовжують свою стратегію із "засліплення" СММ, та залишаються непокараними", - зазначив Прокопчук.

Читайте також: Звільнення заручників: Україна нагадала Росії в ОБСЄ про формулу "25 на 25"

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого СММ ОБСЄ вчергове зафіксувала на території окупованої Донеччини сучасну російську військову систему, яка є лише на озброєнні ЗС РФ - автоматизовану станцію радіоперешкод "Торн".

Раніше СММ фіксувала різноманітні типи російських систем з постановки радіоперешкод та радіоелектронної боротьби, зокрема, Р330 "Житель", "Леер-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Былина" , а також комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репеллент- 1".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-