США налаштовані на серйозну розмову з Росією щодо ситуації на Донбасі - Волкер

США налаштовані на серйозну розмову з Росією щодо ситуації на Донбасі - Волкер

Укрінформ
Сполучені Штати Америки зацікавлені у продовженні переговорів з Росією щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, коли РФ буде готова до серйозної розмови.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на V Міжнародному форумі «Окупований Крим: 5 років опору», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми і далі зацікавлені у веденні переговорів з Російською Федерацією щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, поки що йдеться насамперед про Донбас. Росія досі не заявила про свою зацікавленість у вирішенні цього питання, але ми сподіваємося, що це колись станеться", - сказав Волкер.

Він спрогнозував, що коли Росія розпочне серйозну дискусію про припинення агресії на Сході України, і гуманітарна ситуація в регіоні поліпшиться, і територіальна цілісність нашої держави буде відновлена.

"Ми будемо надавати Україні підтримку, доки це не відбудеться", - пообіцяв спецпредставник Держдепу США.

Волкер також акцентував, що США ніколи не визнають анексії Криму, про що нещодавно знову заявив державний секретар США Майк Помпео.

Читайте також: США підтримуватимуть Україну незалежно від результатів виборів — Волкер

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер у листопаді минулого року заявив, що планує зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим протягом наступних кількох тижнів. Проте після атаки російських військових на кораблі ВМС України та заховлення у полон 24 українських військових моряків Волкер скасував грудневу зустріч із Сурковим.

Згодом він заявив, що зустрічі з російською стороною залежать від звільнення українських моряків, захоплених у листопаді 2018 року.

Остання зустріч Волкера з Сурковим відбулася 26 січня 2018 року в Дубаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-