Зміни до Конституції про курс України на ЄС і НАТО набули чинності

Зміни до Конституції про курс України на ЄС і НАТО набули чинності

Укрінформ
Зміни до Конституції, які закріплюють курс України на членство в Європейському Союзі та НАТО з 21 лютого набули чинності.

Це сталося наступного дня після того, як закон щодо закріплення стратегічного курсу України на членство в ЄС та НАТО було опубліковано у газеті "Голос України" .

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 лютого ухвалила Закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом.

За відповідне рішення проголосували 334 народних депутатів.

19 лютого цей закон урочисто підписав у Верховній Раді Президент Петро Порошенко. 

Читайте також: Зміни до Конституції про курс до ЄС і НАТО офіційно оприлюднили

Цим документом вносяться зміни до Конституції України, якими закріплюється незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Водночас, із Перехідних положень Конституції виключається пункт, який передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-