Майбутнє України в єдиній об'єднаній Європі — Гройсман

Майбутнє України в єдиній об'єднаній Європі — Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що робитиме все для того, щоб Україна нарешті стала сильною, європейською, заможною державою.

Про це він заявив під час виступу на засіданні Верховної Ради у зв’язку з п’ятою річницею від початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я глибоко переконаний, що наше майбутнє лежить в єдиній об'єднаній Європі, я вірю в європейську Україну, в нашу незалежність", - наголосив Гройсман.

Він запевнив, що як громадянин і глава уряду робитиме все для того, щоб Україна нарешті стала сильною, європейською, заможною державою, а для цього потрібно провести зміни в державі.

"Ми маємо провести всі необхідні зміни всередині країни для того, щоб бути сильними і повноправними членами Європейського Союзу. Ми маємо прагнути того, щоб в Україні високі європейські стандарти проникли в усі сфери нашої країни. Ми за ці 5 років проходили достатньо складний шлях якісних змін і реформ", - сказав Прем'єр.

Він додав, що хтось може спекулювати і заявляти, що не помічає змін.

"Але (неможливо - ред.) не помічати нової і сильної армії України, не помічати те, що ми переходимо до відновлення національної економіки, виходимо на нові ринки, змінюємо багато сфер життя і в результаті отримаємо нову якість. Для цього нам потрібна консолідована і спільна позиція", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що до 2014 року Україна перебувала в залежності від Російської Федерації з її "хворобливою ідеєю відновлення Радянського Союзу" і для реалізації цієї ідеї Кремлю була потрібна слабка, корумпована і розвалена Україна.

"На превеликий жаль, до 2014 року через слабкість політиків, слабкість згуртованості політичних еліт вони (влада РФ - ред.) досягали інколи своїх цілей. У 2014 році ми були занадто слабкими, але з іншого боку сильними нашою ідеєю незалежної, сильної демократичної держави", - сказав Прем'єр-міністр.

Читайте також: За 5 років Путін не добився в Україні жодної цілі, тактично ми вже виграли — Порошенко

Гройсман наголосив, що у 2014 році, в той самий момент, коли українці піднімали свій національний прапор і казали про те, що мають власну думку, ідею, мету, і наше серце і розум лежить в об'єднаній Європі, проти нас починали задіювати зброю спочатку в центрі української столиці, а потім на східних кордонах нашої держави і Криму.

Він подякував кожному герою нашої держави, який поставив державу вище своїх інтересів, всім родинам, які втратили своїх близьких, кожному українцю, який вистояв і демонструє згуртованість та силу нашої держави.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-