Кремль використовує “Мінськ” для легалізації  псевдореспублік на Донбасі — Клімкін

Кремль використовує “Мінськ” для легалізації псевдореспублік на Донбасі — Клімкін

Укрінформ
Росія не хоче виконувати Мінські домовленості та розглядає їх як можливість легалізації створених РФ псевдореспублік на Донбасі.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Росія не хоче виконувати Мінські домовленості і вона їх не буде виконувати. Росія намагається, більше того, маніпулювати Мінськими домовленостями, вона їх бачить як можливість легітимізації структур, які вона там створила", - заявив Клімкін, додавши, що, з його точки зору, йдеться про класичний протекторат.

Читайте також: Газпром зараз фактично купує європейські компанії - Клімкін

Міністр наголосив, що існують різні ідеї, як дотриматись Мінських домовленостей, але Україна однозначно не дозволить легалізувати окупацію своїх територій та буде наголошувати, що Російська Федерація відповідальна за все, що відбулось в окупованому Криму і Донбасі.

Клімкін переконаний, що Росія буде маніпулювати виборчими процесами в Україні як на рівні президентських, так і на рівні місцевих виборів.

"Російська логіка полягає в дестабілізації, а потім - в розчленуванні України. Тому весь цей період виборів ми будемо мати безпрецедентний вплив Росії", - резюмував глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-