Клімкін: Домовлятися з Росією неможливо за визначенням

Клімкін: Домовлятися з Росією неможливо за визначенням

Відео
Укрінформ
Домовлятися про щось з Росією неможливо за визначенням.

Так заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у прямому ефірі телеканалу "112 Україна".

"Дуже відчувається і в наших зустрічах, і в розмовах та виступах на конференції - всі прекрасно розуміють, що просто домовлятись про щось з Росією вже за визначенням неможливо", - наголосив Клімкін.

Міністр зауважив, що у понеділок, 18 лютого, відбудеться міжнародна зустріч міністрів закордонних справ Європейського Союзу щодо підтримки українських окупованих територій, що для нього дуже важливо.

Читайте також: Порошенко скоординував із Меркель запровадження "азовських санкцій"

"Звичайно, там будуть говорити про персональні санкції, ви це почуєте від Федеріки Могеріні. Але для мене насправді, і я не жартую, головне, що на цьому засіданні буде обговорюватися дуже цілеспрямований план щодо підтримки і українського Донбасу, і українського Півдня", - додав глава МЗС.

Клімкін також повідомив, що в рамках зустрічей у ході Мюнхенської конференції з безпеки він піднімав питання "повзучої окупації Азова", а також звільнення українських політв'язнів та військовополонених.

"І зараз всі прямо, не тільки на зустрічах, а прямо у виступах говорять, що Кремль використовує всіх наших хлопців просто як певний товар для торгівлі, як певний вид "політичного базару", - наголосив Клімкін.

Тому, за його словами, тиск на Росію потрібно посилити всіма засобами.

Раніше Президент України Петро Порошенко в рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції скоординував дії з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо запровадження "Азовського пакету санкцій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-