Україні треба дати конкретну перспективу вступу в ЄС – глава Дому Габсбургів

Україні треба дати конкретну перспективу вступу в ЄС – глава Дому Габсбургів

Укрінформ
Європейська політика сусідства, яка зараз діє щодо України, має бути перетворена у конкретну політику розширення з наданням Україні перспективи членства в Євросоюзі, як і іншим країнам Південно-Східної Європи.

Про це на міжнародній конференції у Відні "Майбутнє Європи – європейська ідентичність та політичний ландшафт" заявив нинішній глава Дому Габсбургів, президент Пан’європейського руху Австрії Карл фон Габсбург-Лотаринзький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кожна європейська країна має право на участь у європейській інтеграції і, таким чином, на прагнення приєднатися до Європейського Союзу. Для цього мають бути виконані певні критерії. Я не хочу прирівнювати Європу до ЄС. Поза всякими сумнівами, Європа є більшою, ніж сьогоднішній Євросоюз. Жодна розумна людина не заперечуватиме, що Україна, Косово чи Македонія є європейськими країнами, навіть якщо вони на сьогодні не входять до ЄС", - заявив він.

Карл фон Габсбург переконаний, що Європейський Союз має охоплювати усі охочі європейські країни: "Якщо ми говоримо про Європейський Союз, то тоді цей союз повинен бути дійсно європейським. Отже, він має охоплювати всю Європу. Для цього необхідно відкрити перспективу членства для всіх європейських країн, які ще не є частиною Європейського Союзу".

Читайте також: Порошенко заявив, що наступного тижня приймуть “азовський пакет” санкцій щодо РФ

За словами глави "Пан’Європа-Австрія", українці своєю "Революцією гідності" дали чітко зрозуміти, що обирають саме європейський вектор розвитку. "Європейський вибір є також мотивацією для українців проводити реформи. І вони знають, що вони роблять ці реформи не для ЄС, а для себе", - зазначив він.

На переконання політика, ЄС має впроваджувати чітку політику розширення щодо України.

"Щодо України зараз діє політика сусідства, яка виключає вступ до ЄС - вона визначає сусідство. Тому наша мета повинна полягати в покращенні цієї політики сусідства щодо України у конкретну політику розширення", - наголосив Карл фон Габсбург.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-