Уряд Гройсмана реалізував п’ять системних змін у країні – Саєнко

Уряд Гройсмана реалізував п’ять системних змін у країні – Саєнко

Укрінформ
Серед досягнень уряду Володимира Гройсмана найважливішими є системні зміни – децентралізація, реформа державної служби, впровадження електронної системи оцінювання держслужбовців, електронне врядування та управління держпідприємствами.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

"Перший етап (змін – ред.) - децентралізація, коли фінансовий ресурс разом з повноваженнями на місцях дозволяє по всій країні будувати сотні тисяч об’єктів (садки, школи, лікарні, дороги). Більше того, місцева влада отримала ресурс, який дозволяє їй залучати інвестиції і розбудовувати місцеву інфраструктуру", - наголосив Саєнко.

Другим важливим досягненням уряду, за його словами, є реформа державної служби. "Вперше ми говоримо про прозорі конкурси, в яких можна брати участь повністю в електронному форматі. І сьогодні вперше на державну службу приходять не через зв’язки чи кумівство, сьогодні ми маємо перший етап оновлення державної служби, виходячи з ключового принципу - професійності", - наголосив міністр Кабінету міністрів, додавши, що наразі запроваджується система оцінювання державних службовців, яка дозволить стимулювати прогресивних працівників та вчасно звільняти непрофесійних.

Ще одним важливим кроком в роботі уряду Саєнко вважає електронне врядування. "Набагато краще громадянину взагалі не бачити чиновника, - говорить міністр, - а будь-яке рішення чи довідку отримати електронно, не відвідуючи державної установи".

Читайте також: Кокс і Гармс відзначили великий поступ України у реформах

Наразі понад 118 послуг уряд уже запровадив в електронному режимі, у 2019 році буде впроваджено наступних 50. Серед послуг, які сьогодні громадяни можуть отримати в електронному вигляді - реєстрація дитини, ФОП, отримання довідки з земельного кадастру та ін.

Ще однією системною зміною, яку уряд впровадив у життя, є управління державними підприємствами. "Україна має 3,5 тисячі державних підприємств. І сьогодні одним з пріоритетів є ефективне управління цим державним сектором. Ми пропонуємо вперше на прозорих конкурсах професійні наглядові ради, професійний менеджмент, чіткі завдання економічної діяльності підприємств", - зазначив Саєнко.

За його словами, щорічно кошти від держпідприємств спрямовуються до держбюджету, а звідти - на пенсії, освіту, медицину та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-