Кокс і Гармс відзначили великий поступ України у реформах

Кокс і Гармс відзначили великий поступ України у реформах

Укрінформ
Колишній президент Європейського Парламенту Пет Кокс і член Європарламенту, співпрезидент Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ Ребекка Гармс відзначили досягнення України у проведені реформ за останні 5 років.

Про це вони заявили під час спільної прес-конференції з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гадаю, що контекст політичного життя в Україні найскладніший, якщо порівнювати з будь-якою європейською країною. У вас присутня очевидна російська агресія, ви пережили величезний макроекономічний шок і ви живете в країні, де багато людей зацікавлені, щоб зберегти старі корумповані інтереси і щоб чинити перепони реформам. І якщо подивитися на ці виклики, то поступ величезний", - наголосив Кокс.

Він підкреслив, що Україні вдалося після Революції Гідності відродити економічне зростання, приборкати національний борг і досить значну інфляцію, стабілізувати валюту.

Читайте також: Європарламент готовий і далі підтримувати Київ у виконанні “асоціації” — Гармс

Крім того, Кокс підкреслив, що було реформовано систему охорони здоров'я, пенсійну систему та енергетичний сектор. Він також зауважив, що впродовж останніх 5 років в Україні було запроваджено систему електронних закупівель з метою мінімізації корупції, введено законодавчі доповнення, які сприяли безвізовому режиму, і внесено великі зміни до основних кодексів.

"Для мене все це є показником величезних зусиль і досягнень", - підсумував Кокс.

Гармс підкреслила, що всі перераховані зміни в Україні втілювалися, коли українцям довелося майже з нуля будувати армію, впроваджувати реформи.

"І від того виконання реформ стає унікальним за цих важких умов", - зауважила вона.

Європарламентарій також зазначила, що за останні 5 років атмосфера в українському парламенті змінилася на краще, і це "надихає на майбутній ще більш цікавий і успішний шлях".

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-