Проєвропейська коаліція має зберегтися і після виборів - Парубій

Проєвропейська коаліція має зберегтися і після виборів - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив на важливості збереження євроінтеграційного напрямку України та створення проєвропейської коаліції після виборів 2019 року.

Про це він заявив під час круглого столу "Ефективна реалізація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС як основний елемент європейської інтеграції України" у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас залишається дуже важливим, щоб ми змогли і після виборів продовжити стратегічний курс держави в напрямку ЄС, в напрямку євроатлантичної інтеграції. Буде дуже важливим, щоб і в майбутньому парламенті ми змогли створити проєвропейську коаліцію, яка б змогла продовжити ту роботу і той шлях, який проходили ми спільно з вами останні 5 років", - сказав Парубій.

Читайте також: Парубій оголосив про створення Офісу парламентської реформи

Голова ВР також наголосив що важливо забезпечити вільне волевиявлення українців і не допустити впливу Росії на вибори 2019 року.

"Хочу вам сказати, що ми вже маємо цілий ряд фактів, коли Російська Федерація щосили намагається вплинути на результат українського волевиявлення. Це відбувається в різних сферах: від намагання через кібератаки вплинути на Україну, через інформаційні атаки, до того, що вище керівництво Російської Федерації чітко зазначає, кого вони би не хотіли бачити на посаді Президента чи в майбутньому українському парламенті. І, звичайно, буде надзвичайно важлива солідарність з Європейським парламентом у тому, щоб захистити результат українських виборів, для того, щоб не дозволити Росії впливати на волевиявлення українських громадян", - підкреслив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-