ООН розглядає план гуманітарної допомоги Україні

ООН розглядає план гуманітарної допомоги Україні

Фото
Укрінформ
Розпочалося засідання ООН з розгляду гуманітарного плану для сходу України на 2019 рік.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначав раніше речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, план на поточний рік є частиною ширшої Стратегії гуманітарного реагування для України на 2019-2020 роки, підготовленої Управлінням ООН з координації гуманітарних питань у співпраці із урядом України.

Ніколенко пояснив, що допомогу планується спрямувати на забезпечення першочергових потреб українців, постраждалих внаслідок російської агресії на Донбасі, з обидвох сторін на лінії розмежування.

Читайте також: РФ скликає Радбез ООН щодо Мінських угод - Україна називає це "димовою завісою"

"На цей рік в ООН задекларували 163 мільйони доларів США. За розрахунками організації, саме ця сума має дозволити допомогти 2,3 мільйона українців з числа найбільш вразливих категорій громадян на сході нашої держави", - зазначив він.

ООН розглядає план гуманітарної допомоги Україні / Фото: Георгій Тихий. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 31 січня, Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні опублікував план гуманітарної допомоги людям, які потерпіли внаслідок воєнного конфлікту на сході України, на 2019-2020 роки. Згідно з документом, допомогу планується надати 2,3 млн людей. Загальні потреби у фінансуванні становлять $162 млн, що приблизно відповідає рівням попередніх років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-