Генасамблея ООН покаже ставлення світу до окупації Росією Криму й Донбасу - МЗС

Генасамблея ООН покаже ставлення світу до окупації Росією Криму й Донбасу - МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ сподіваються, що світова спільнота продемонструє підтримку України у її боротьбі за відновлення територіальної цілісності під час засідання Генасамблеї ООН 20 лютого.

Про це на брифінгу у вівторок, 12 лютого, заявила речник МЗС Катерина Зеленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що своє ставлення до російської позиції (щодо скликання Радбезу ООН - ред.) світова спільнота чітко продемонструє 20 лютого, коли відбудеться обговорення на порядку денному Генасамблеї ООН ситуації на окупованих територіях України. Ми сподіваємося почути там багато заяв країн-членів ООН на підтримку України», - сказала Зеленко.

Вона нагадала, що включення цього питання до порядку денного Генасамблеї ООН було українською ініціативою.

Читайте також: ООН розгляне план гуманітарної допомоги Україні

«Фактично вперше до порядку денного засідання Генасамблеї буде внесено обговорення і дебати щодо ситуації на окупованих територіях, і це буде надійний майданчик, який продемонструє, наскільки світова спільнота готова підтримати Україну вже після ухвалення наприкінці минулого року резолюції Генасамблеї про ситуацію із забезпеченням прав людини в Криму та мілітаризацію Криму. Це буде додатковим сигналом з боку наших міжнародних партнерів на підтримку України у відновленні її суверенітету над окупованими територіями та припинення агресії», - зазначила речник МЗС.

Як повідомлялося, Росія ініціювала скликання 12 лютого засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання Мінських угод.

Водночас у Постійному представництві України при ООН впевнені, що справжня мета Росії - відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-