США сподіваються на результатівну зустріч міністрів оборони НАТО та України

США сподіваються на результатівну зустріч міністрів оборони НАТО та України

Укрінформ
Союзники по НАТО потребують постійного діалогу з Україною, адже українське питання є одним із головних у контексті занепокоєння агресивною поведінкою Росії.

Про це у вівторок під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО у Брюсселі 13-14 лютого, заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що робочий сніданок, який організовує для міністра оборони України Велика Британія, буде дуже корисним. Мій міністр оборони (США - ред.) з нетерпінням чекає на цю зустріч, і я думаю, що це ж відчувають всі міністри оборони країн НАТО. Тому що це (українська тема - ред.) є однією із найбільш важливих сфер занепокоєнності, яку союзники відчувають щодо (поведінки - ред.) Росії», - сказала американський дипломат.

Вона нагадала, що союзники по Альянсу рішуче заперечують незаконну анексію Криму Російською Федерацією та засуджують агресію Росії на Сході України та у Азовському морі і Керченській протоці.

«Союзники (по НАТО) неодноразово закликали Росію повернути в Україну захоплених українських моряків та кораблі. Вирішення цих проблем портебує проведення зустрічі між міністрами оборони (НАТО) і Україною. Ми хочемо бути корисними, і сподіваємося, що Росія поверне моряків. Діловий сніданок з українським міністром буде позитивним кроком у вірному напрямку», - додала Представник США при НАТО.

Читайте також: Столтенберг розповів про допомогу Україні на шляху до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24-х моряків.

Після ухвалення підконтрольними Росії кримськими «судами» рішення про арешт захоплених у полон моряків, їх усіх перевезли до Москви. Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

Фото: EPA / UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-