Столтенберг розповів про допомогу Україні на шляху до НАТО

Столтенберг розповів про допомогу Україні на шляху до НАТО

Укрінформ
НАТО високо цінує партнерство з Україною і допомагає їй продовжувати рух на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться у Брюсселі 13-14 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо працювати з Україною. Україна є нашим партнером, якого ми високо цінуємо і надаємо підтримку у багатьох питаннях. У нас є різні трастові фонди, різні програми, ми допомагаємо Україні модернізувати оборонні і безпекові інституції, ми допомагаємо із навчанням (військ) та з розвитком спроможностей Військово-морських сил. Тож ми робимо дуже багато разом з Україною», - зауважив керівник Альянсу.

Він нагадав, що частина цієї роботи здійснюється в рамках НАТО, частина - на основі двосторонньої співпраці та підтримки від країн-союзниць.

«Ми робимо це з тим, щоб допомогти Україні рухатися у напрямку євроатлантичної інтеграції та модернізувати її Збройні сили, просунути вперед реформи, включаючи у такій сфері, як боротьба з корупцією», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Росія має останній шанс врятувати ракетний договір – генсек НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого ухвалила закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-