Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів трьох країн

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки та Японії і поспілкувався з очільниками дипломатичних представництв цих країн.

Про це повідомляє прес-служба глави держави

"Президент України прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав: Ісламської Республіки Пакистан – Західа Мубашір Шейха, Турецької Республіки – Ягмура Ахмета Гюльдере, Японії – Такаші Кураї", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, спілкуючись з послом Пакистану в Україні, Президент звернув увагу на перспективи розвитку політичного діалогу та співробітництва в рамках міжнародних організацій. Йшлося також про можливі шляхи розширення економічної складової українсько-пакистанських відносин. Окрім того, було відзначено важливість започаткування діяльності Спільної міжурядової українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва.

Під час розмови з послом Туреччини було підтверджено обопільну зацікавленість у подальшій розбудові стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною. Глава держави висловив вдячність за невизнання Туреччиною російської окупації території Автономної Республіки Крим, а також відстоювання прав кримськотатарського народу.

"Окремо наголошувалося на важливості завершення роботи з укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною", - зазначили у прес-службі.

Зазначається, що у ході бесіди з послом Японії в Україні глава держави подякував японській стороні за тверду послідовну позицію підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники обговорили перспективи поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні. Йшлося також про посилення взаємодії у сферах безпеки і оборони, активізацію торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

Крім того, було відзначено динамічну та плідну роботу провідних японських компаній на території України.

Посол Японії поінформував Президента України про ухвалення японською стороною на початку лютого рішення стосовно виділення додаткових фінансових ресурсів на програми гуманітарної допомоги Донбасу.

Читайте також: Данія, Швеція та Швейцарія виділять Донбасу $14 мільйонів допомоги

Окрему увагу було приділено подальшій лібералізації візового режиму для українських громадян.

Фото: прес-служба Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-