Данія, Швеція та Швейцарія виділять Донбасу $14 мільйонів допомоги

Данія, Швеція та Швейцарія виділять Донбасу $14 мільйонів допомоги

Укрінформ
Данія, Швеція та Швейцарія оголосили про запуск нового проекту на сході України зі сприяння ефективному врядуванню та соціальній згуртованості в регіоні.

Про це повідомляє сайт Програми розвитку ООН в Україні.

"Сьогодні (8 лютого - ред.) уряди Данії, Швеції та Швейцарії оголосили про початок проекту "Ефективне врядування та залучення громадян для покращення доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на сході України". У рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру цей проект, розрахований до 2022 року, покликаний сприяти ефективному врядуванню та соціальній згуртованості в регіоні", - йдеться у повідомленні.

За даними ООН, через конфлікт на сході України, який триває вже п’ятий рік, цивільне населення зазнало значних втрат, зокрема за період з 2014 року загинули 3 300 чоловіків, жінок та дітей, зазнали поранень близько 9 000 мирних жителів. 1,5 млн осіб стали внутрішньо переміщеними особами, а чимало інших, що живуть у постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різноманітними проблемами.

"Кризу довіри можна подолати лише створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну й судову реформи, а також забезпечуючи права людини... Спільний внесок Данії (9,045 млн дол.), Швеції (3 млн дол.) та Швейцарії (2 млн дол.) у розмірі 14,045 млн дол. дозволить розпочати пошук шляхів для розв’язання цих ключових проблем у Донецькій та Луганській областях", - зазначається також у повідомленні.

Читайте також: На Донбасі знову фіксують ознаки використання окупантами лазерної зброї

Програма ООН із відновлення та розбудови миру спрямована на забезпечення пріоритетних потреб на сході України після початку російської агресії навесні 2014 року. Програму реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд народонаселення ООН і Продовольча та сільськогосподарська організація.

Програму підтримують дев’ять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії. Загальний бюджет на 2019-2022 роки становить понад 50 млн дол.

Фото: Артем Гетьман / ПРООН в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-