Рада сьогодні розгляне зміни до Конституції про курс України на ЄС і НАТО

Рада сьогодні розгляне зміни до Конституції про курс України на ЄС і НАТО

Онлайн
Укрінформ
Верховна Рада планує розглянути законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

Про це йдеться в порядку денному, опублікованому на сайті парламенту.

Президентський законопроект 9037 винесено для голосування у другому читанні. Документ був ухвалений у першому читанні 22 листопада 2018 року після отримання позитивного висновку Конституційного Суду.

Крім того, депутати планують включити до порядку денного і направити до Конституційного Суду законопроекти про внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області. Так, президентський законопроект 9310 передбачає зміну назви області на Дніпровську, а альтернативний 9310-1 - на Січеславську.

Депутати також спробують ухвалити проект постанови голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака "Про Звернення Верховної Ради України до Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО "Щодо набуття Україною членства в НАТО".

На голосування у другому читанні буде винесено законопроект 6746 про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Передбачається також включення до порядку денного розгляду законопроекту 9524 "Про внесення змін до деяких законів України щодо спостереження за виборчим процесом в Україні", який забороняє громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на виборах в Україні.

Окрім того, депутати у четвер можуть включити до порядку денного законопроекти "Про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни" (9508), "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" (9417), "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування" (9353), "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони" (7473), а також законопроекти 9406 і 9406-1 про внесення змін до деяких законів щодо безперебійного постачання електроенергії суб'єктам господарювання, що надають комунальні послуги та коригування цін/тарифів на комунальні послуги.

Для розгляду у першому читанні запропоновано законопроект 9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Депутати також спробують внести зміни до Держбюджету на 2019 рік з метою врегулювання бюджетних правовідносин між державним і місцевими бюджетами, що передбачає законопроект 9476.

На повторне перше читання винесено альтернативні законопроекти 3549-1 І 3549-3 "Про електронні комунікації".

Згідно з порядком денним депутати мають розглянути в другому читанні низку законопроектів, зокрема "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг" (2456-д) та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань" (5395-д).

На повторне перше читання винесено законопроект у новій редакції 8464-д "Про внесення змін до закону "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", а також 4924-д про внесення змін до закону "Про рекламу" щодо удосконалення регулювання реклами послуг народної медицини (цілительства), послуг, пов'язаних із залученням коштів населення, об'єктів будівництва, цінних паперів та фондового ринку на радіо.

У першому читанні парламентарії планують ухвалити рішення щодо законопроектів "Про внесення зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва, або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції" та 9307 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення комплектування Збройних сил України резервістами в особливий період", 8387 "Про Державне бюро військової юстиції".

На розгляд у другому читанні винесено законопроекти про внесення змін до закону "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій (1170), про внесення змін до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (6656) та "Про Установу бізнес-омбудсмена" (4591).

До порядку денного Верховної Ради також включено законопроекти 8533 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання проблеми заборгованості держави за рішеннями судів" та 9331 "Про внесення змін до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо визначення територіальної підсудності судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, та підслідності кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованій території".

Читайте також: Мільйон “за”: у Раді показали підписи українців за курс до НАТО і ЄС

Депутати також мають розглянути проект закону 9022 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин".

Окрім того, парламентарії планують ратифікувати Угоду між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA) і у зв'язку з цим внести зміни до Податкового кодексу та деяких законів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-