Супрун дала бій медичній мафії - Парубій

Супрун дала бій медичній мафії - Парубій

Укрінформ
Уляна Супрун як в.о. міністра охорони здоров'я стала провайдером медичної реформи і має продовжити її впровадження.

Про це написав Голова Верховної Ради Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення суду про відсторонення Супрун від виконання обов'язків глави МОЗ.

"Я як Голова Верховної Ради України доклав величезних зусиль, щоб парламент ухвалив медичну реформу. І я вважаю це одним із найбільших успіхів Верховної Ради цього скликання. Уляна Супрун стала провайдером цієї фундаментальної реформи", - зазначив він.

За словами спікера, Супрун взялася за дуже нелегку роботу, ставши на шлях боротьби з головним злом у медичній галузі – корупцією.

"Вона дала бій медичній мафії, яка цинічно заробляє на здоров'ї українців. Переконаний, що Уляна Супрун має продовжити впровадження медичної реформи! Тому я підтримую Супрун ! Уляно, ми переможемо!" - наголосив спікер.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США. Таке рішення ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука.

У Кабінеті міністрів заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

Читайте також: Порошенко запевнив Супрун у своїй підтримці

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-