Геращенко закликає Раду ухвалити закони про військовополонених і в'язнів Кремля

Геращенко закликає Раду ухвалити закони про військовополонених і в'язнів Кремля

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає депутатів законодавчо врегулювати статус військовополонених і політв'язнів Кремля.

На цьому Геращенко наголосила під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я наполягаю на тому вже другу Погоджувальну раду поспіль, щоб у порядок денний було включено ті законопроекти, які так само визначають статус військовополонених, політв'язнів Кремля і заручників. Ми маємо цілий пакет відповідних законопроектів і, наскільки мені відомо, профільний комітет, зокрема, Комітет з питань нацбезпеки і оборони їх розглянув", - сказала Геращенко.

Читайте також: ОБСЄ закликає Росію звільнити українських моряків та захоплені кораблі

Вона підкреслила, що український парламент повинен проголосувати за ці законопроекти в контексті ухвалення відповідної резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Геращенко також наголосила на важливості ухвалення законопроектів щодо визнання військовополонених українських моряків учасниками бойових дій та щодо створення єдиного реєстру ветеранів.

"Також дуже прошу, щоб цього тижня ми поставили і в першому читанні розглянули законопроекти 9478 про статус ветеранів, який на прохання родичів і побратимів наших військовополонених дозволить 24 морякам надати статус учасників бойових дій. Ні в кого немає сумніву, що ці хлопці були на передовій, коли росіяни їх обстрілювали. І так само я дуже прошу, щоб у першому читанні ми розглянули законопроект 9508 - єдиний реєстр ветеранів. Це вже на прохання нашого новоствореного міністерства (Міністерства у справах ветеранів, - прим. ред)", - заявила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, резолюцію ПАРЄ "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці" ухвалено 24 січня. Це перший міжнародний документ, який офіційно визнає статус захоплених у районі Керченської протоки українських військових моряків як військовополонених, та закликає Москву негайно їх звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-