Уряд затвердив засади реалізації держполітики цифрового розвитку

Уряд затвердив засади реалізації держполітики цифрового розвитку

Укрінформ
Оприлюднено постанову Кабінету міністрів, якою визначено засади реалізації державної політики цифрового розвитку. Документом, зокрема, передбачається поліпшення цифрового функціонування органів виконавчої влади.

Постанова "Деякі питання цифрового розвитку" №56 була ухвалена на засіданні уряду 30 січня та опублікована на Урядовому порталі.

Документ передбачає, зокрема, дотримання принципу державної політики цифрового розвитку “цифровий за замовчуванням”. Такий принцип означає переведення у цифровий формат тих аналогових систем, розвиток та підтримка яких є очевидно невигідними та неефективними.

Дотримання політики цифрового розвитку “цифровий за замовчуванням” допоможе сформувати спільний підхід до надання доступу до своїх адміністративних та інших послуг через інтернет, безшовної їх інтеграції, розпоряджання своїми електронними інформаційними ресурсами, вирішення питань безпеки та захисту даних. Таким чином, органи виконавчої влади зможуть заощаджувати час, зменшувати витрати, підвищувати прозорість і покращувати якість послуг, які вони надають громадянам і підприємствам.

Читайте також: Громади Чернігівщини розповідають про себе в Instagram і мають власні сайти

Крім того, реалізація рішення уряду забезпечить доступ до даних, знань, послуг та інших інформаційних продуктів органів державної влади та органів місцевого самоврядування не лише зсерединм самих органів, але також з-за їхніх меж (фізичних та віртуальних) іншим органам і секторам економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-