Громади Чернігівщини розповідають про себе в Instagram і мають власні сайти

Громади Чернігівщини розповідають про себе в Instagram і мають власні сайти

Децентралізація
Укрінформ
У 2018 році більшість об’єднаних територіальних громад Чернігівщини вперше заявили про себе в інформаційному просторі, створивши власні сайти і сторінки в соцмережах.

Про це на підсумковій за 2018 рік прес-конференції оголосила Оксана Стельмах - радник із комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні 34 з 39 громад Чернігівщини мають власні сайти, 25 громад ведуть сторінки в мережі Facebook, а дехто вже має профіль у Instagram. Шість громад випускають власні інформаційні бюлетені: Кіптівська, Вертіївська, Носівська, Менська, Лосинівська та Мринська", - розповіла речниця.

За її словами, інформаційна діяльність для ОТГ - абсолютно новий напрямок роботи, і вони тільки вчаться працювати у цій сфері. У когось більше досвіду, у когось менше, але сам факт є позитивним явищем. До того ж, опановуючи соцмережі, громади залучають молодь до своєї діяльності.

Читайте також: Громада на Вінниччині інвестувала в медицину 10 млн гривень

Стельмах закликала журналістів за нагоди "підставляти плече" громадам, висвітлювати їхні досягнення і таким чином показувати, як це потрібно робити.

"Думаю, що з нашою з вами допомогою вони зможуть стати "зірками", як, наприклад, Плисківська громада. Вона стала лауреатом конкурсу "Великі світлини маленьких міст", який проводився Програмою "U-LEAD з Європою", і зараз її фотографії на листівках і магнітах зроблять її відомою на всю Україну", - зазначила Стельмах.

Як повідомлялося, на сьогодні в Чернігівській області створено вже 44 ОТГ. З них 39 торік працювали на прямих міжбюджетних відносинах, 5 очікують виборів. За результатами впровадження реформи децентралізації у рейтингах Мінрегіону Чернігівщина посідає провідні місця.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-