Депутати обговорять курс до НАТО і ЄС із головою Конституційного суду Литви

Депутати обговорять курс до НАТО і ЄС із головою Конституційного суду Литви

Укрінформ
Народні депутати України проведуть зустріч із головою Конституційного Суду Литовської Республіки Дейнюсом Жалімасом, на якій обговорять зміни до Конституції для реалізації курсу України до НАТО і ЄС.

Зустріч пройде 4 лютого, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

“Метою проведення зустрічі є обговорення змін до Конституції України для реалізації цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави, та ознайомлення з досвідом Литовської Республіки у цьому контексті”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ініціатором зустрічі є голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

Читайте також: США і Євросоюз посилять санкції, якщо РФ не звільнить українських моряків - Волкер

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 листопада підтримала в першому читанні президентський законопроект № 9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

За відповідне рішення проголосували 311 народних депутатів.

Під час прес-конференції 16 грудня Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду проголосувати в лютому 2019 року в другому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо закріплення стратегічного курсу Української держави на вступ до ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-