США і Євросоюз посилять санкції, якщо РФ не звільнить українських моряків - Волкер

США і Євросоюз посилять санкції, якщо РФ не звільнить українських моряків - Волкер

Укрінформ
Сполучені Штати і Європейський Союз опрацьовують можливість введення додаткових санкцій проти Росії, якщо вона не звільнить українських моряків та не припинить блокувати Керченську протоку.

Про це заявив спецпредставник США в переговорах по Україні Курт Волкер під час телефонної прес-конференції в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я був з візитом у Брюсселі в грудні, мав зустрічі з представниками ЄС і НАТО, мав дуже багато зустрічей після того тут, у Вашингтоні. І можу сказати, що і Сполучені Штати, і Європа розглядають додаткові заходи, які ми маємо здійснити, якщо Росія не звільнить (українських – ред.) моряків і продовжить проголошувати свій контроль над Керченською протокою", - наголосив представник США.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі потрібні в Азовському й Чорному морях - Волкер

Він також зауважив, що Сполучені Штати "у звичайному порядку переглядатимуть Кримські санкції в лютому". Євросоюз, за його словами "також розглядає додаткові санкції", але поки не прийняв остаточного рішення.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року Росія захопила три українських кораблі та членів екіпажу в міжнародних водах Чорного моря, які прямували до українських портів в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-