НАТО і Росія розійшлися в питаннях України та ракетного договору — Столтенберг

НАТО і Росія розійшлися в питаннях України та ракетного договору — Столтенберг

Укрінформ
На засіданні Ради НАТО-Росія, яке відбулося у п’ятницю в штаб-квартирі Альянсу, сторони фундаментально не погодилися з найважливіших питань порядку денного – щодо ситуації в Україні та Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Про це під час прес-конференції за підсумками зустрічі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша перша зустріч у цьому році була корисною та професійною, ми обговорили дві важливі теми: Україну і Договір про обмеження ракет середньої дальності. З обох цих питань союзники (по НАТО) і Росія фундаментально не погоджуються. Але це саме та причина, чому важливо продовжувати розмовляти та висловлювати занепокоєння, підвищувати передбачуваність та знижувати ризики", - сказав генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що з 2014 року Україна завжди є першим пунктом для обговорення в порядку денному Ради НАТО-Росія.

"Цього разу ми обговорили напругу навколо Азовського моря, а також ситуацію з безпеки у східній Україні. Союзники вчергове чітко заявили, що вони не визнали і не визнають у майбутньому анексію Криму, і закликали Росію негайно звільнити моряків та кораблі, захоплені в листопаді", - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Звільнення українських моряків вирішило б Керченську кризу - Столтенберг

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз моряки перебувають у СІЗО в Москві. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Фото: Flickr/NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-