Україна може отримати перспективу членства в ЄС у 2027 році – екс-прем'єр Литви

Україна може отримати перспективу членства в ЄС у 2027 році – екс-прем'єр Литви

Укрінформ
Литва і Польща просуватимуть в Євросоюзі стратегічну ініціативу щодо отримання Україною у 2027 році перспектив членства у євроспільноті.

Про це в інтерв'ю власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі заявив колишній прем'єр-міністр Литви, кандидат на пост генерального секретаря Ради Європи Андрюс Кубілюс.

«Ми до нинішнього «плану Маршалла» додали нову складову. Це частина друга, скажімо так, яку назвали «Україна-2027». У цьому плані, який ми, можливо, обговоримо в Україні ще до виборів, вказано дуже чітко. 2027-й – це рік, коли Литва вдруге головуватиме в Європейському Союзі. До нас у 2025 році головуватиме Польща. Нині з поляками обговорюється питання про необхідність створення такої стратегічної зв’язки. Тобто обидві країни під час своїх головувань можуть порушувати амбітне питання, щоб ЄС дійшов до дуже конкретного рішення про подальше просування України до євроспільноти», - заявив литовський політик.

Кубілюс уточнив, що йдеться про надання Україні конкретних перспектив членства в ЄС.

Читайте також: Кризу в РЄ спричинила анексія Криму Росією – президент Фінляндії

«Ми намагатимемося це зробити. Але за умов, що й сама Україна виконає своє домашнє завдання до 2025-2027 років. Вікно можливостей є», - переконаний Кубілюс.

Як повідомлялося, так званий «план Маршала для України», ініціатором і автором якого є Кубілюс, передбачає залучення до держави багатомільярдних міжнародних інвестицій для реалізації інфраструктурних проектів та європейських реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-