Євросоюз знову закликає Росію негайно звільнити захоплених моряків

Євросоюз знову закликає Росію негайно звільнити захоплених моряків

Заява
Укрінформ
Ще одна заява Євросоюзу з вимогою до Російської Федерації негайно звільнити затриманих моряків була оприлюднена сьогодні офіційним речником ЄС.

Укрінформ наводить повний текст цього документу.

«Московський міський суд в Лефортово продовжив до кінця квітня арешт 24 українських військовослужбовців, рішення щодо якого від початку було прийнято судом Сімферополя на незаконно анексованому Кримському півострові.

Місії Європейського Союзу в Москві, поряд із ще 15-тю дипломатичними місіями ЄС, було відмовлено в праві спостерігати за процесом у Московському міському суді в Лефортово.

Військовослужбовці знаходяться в ув’язненні з 25 листопада 2018 року, коли Росія захопила три українські кораблі та їх команди, та обстріляла їх, поранивши кількох українських військовослужбовців поблизу Керченської протоки.

Ще раз повторюємо – ми очікуємо, що Росія забезпечить безперешкодний та вільний прохід через Керченську протоку в напрямку Азовського моря та у зворотному напрямку, відповідно до міжнародного законодавства. Використання сили Росією є неприйнятним.

Ми очікуємо, що Росія негайно і без додаткових умов звільнить 24-х захоплених українських моряків, поважатиме їх право на правовий захист та на безперешкодний доступ до них представників консульської служби, а також забезпечить прийнятну медичну допомогу пораненим членам екіпажів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-