Євросоюз у понеділок розширить санкційні списки

Євросоюз у понеділок розширить санкційні списки

Укрінформ
Рада міністрів закордонних справ ЄС, засідання якої відбудеться у понеділок, 21 січня, розгляне низку міжнародних питань та ухвалить важливі рішення щодо розширення переліку фізичних осіб та установ, котрі підпадають під санкції Євросоюзу.

Про це напередодні зустрічі поінформував офіційний представник ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри прийматимуть рішення щодо розширення санкцій, зокрема, стосовно 11 осіб та 5 установ, які причетні до загострення ситуації в Сирії, а також до 9 персон та 1 установи за порушення міжнародної хімічної конвенції із заборони хімічної зброї», - повідомив офіційний представник.

Читайте також: У Трампа наполягають на частковому знятті санкцій проти Росії

Він утримався від подальшої деталізації і не підтвердив, що принаймні частина з цих осіб походить з Росії.

У блоці міжнародних питань міністри обміняються поглядами щодо обстановки у Венесуелі та у Конго після електоральних процесів, які відбулися в цих країнах, а також Нікарагуа у зв’язку із різким загостренням ситуації в цій країні.

Крім того, міністри проведуть дискусію щодо підготовки зустрічі між ЄС та Лігою арабських держав міністерського рівня, яка має відбутися у Брюсселі 4 лютого, напередодні саміту у Єгипті 24-25 лютого поточного року.

Ще один важливий пункт порядку денного зустрічі європейських міністрів - обговорення співпраці Євросоюзу з країнами Асоціації держав південно-східної Азії (ASEAN).

Серед інших питань, за ініціативою Словаччини, міністри ознайомляться з програмою дій цієї країни під час головування в ОБСЄ.

Окремою темою під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС є розгляд представленого Єврокомісією плану дій проти дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-