Законопроект про виборчі права переселенців пройшов комітет Ради

Законопроект про виборчі права переселенців пройшов комітет Ради

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя схвалив законопроект № 6240 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян)".

Про це повідомив народний депутат від БПП Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно Комітет з питань правової політики схвалив наш законопроект № 6240 про виборчі права переселенців. На це рішення комітету пішло два роки. Між тим, на четвертому році війни більше двох мільйонів переселенців все ще позбавлені права голосу на місцевих виборах. І мова йде не тільки про тих, хто змушений був покинути свої будинки в результаті війни. Це стосується всіх груп мобільного населення- трудових мігрантів, учнів і так далі", - написав Найєм.

Депутат наголосив, що Україна - одна з небагатьох держав, де такі групи населення можуть обирати Президента і парламент, але не мають права обирати мерів і депутатів місцевих рад.

Читайте також: За час виборчої кампанії поліція склала 15 адмінпротоколів

Як повідомлялося, законопроект № 6240 має на меті забезпечити можливість мобільним всередині держави громадянам та внутрішньо переміщеним особам реалізувати виборчі права на виборах усіх рівнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-