За час виборчої кампанії поліція склала 15 адмінпротоколів

За час виборчої кампанії поліція склала 15 адмінпротоколів

Укрінформ
З початку року Нацполіція отримала 52 повідомлення про порушення виборчого законодавства і склала 15 адмінпротоколів.

Про це повідомив заступник глави Національної поліції Олександр Фацевич, повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

"Олександр Фацевич зазначив, що на сьогодні поліцейські вже склали 15 адміністративних матеріалів. Вони складені за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Стаття передбачає адміністративну відповідальність за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск",- йдеться у повідомленні.

З початку року до поліції вже надійшло 52 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Уточнюється, що ці порушення були виявлені на території 14 областей України і за всіма цими повідомленнями правоохоронці проводять перевірку.

Зазначається, що переважна кількість повідомлень стосуються відсутності на агітаційній продукції всієї передбаченої законодавством інформації. Поліція встановлює власників носіїв реклами та осіб, відповідальних за випуск агітаційної продукції.

Заступник глави Національної поліції наголосив, що усі складені адмінматеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення. Окрім того, поліцейські складатимуть протоколи і за рештою виявлених порушень.

Читайте також: Скандал із білбордом на Тернопільщині: фото священика розмістили без його згоди

«Ми отримуємо і фіксуємо інформацію про порушення, а потім її перевіряємо. У разі, коли повідомлення підтверджується – поліція відповідним чином реагує на порушення, без жодних винятків. Тож ми застерігаємо всіх учасників виборчих перегонів від порушень законодавства», – підкреслив Фацевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-