Скандал із  білбордом на Тернопільщині: фото священика розмістили без його згоди

Скандал із білбордом на Тернопільщині: фото священика розмістили без його згоди

Вибори Президента
Укрінформ
На Тернопільщині розгорівся скандал після появи кілька днів тому фотографії місцевого священика на білборді з політичною агітацією.

Роз’яснення щодо цього випадку сьогодні дала прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ.

"У соціальних мережах з’явилося фото із зображенням одного із священнослужителів Бучацької єпархії УГКЦ на рекламному щиті політичного характеру. Після вивчення цієї ситуації працівниками Єпархіального управління повідомляємо, що цей священнослужитель не давав жодного дозволу на використання його фото на рекламному щиті політичного змісту і його зображення на щиті було розміщене навіть без його відома", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, додається, що після отримання інформації про існування цього рекламного щита, священнослужитель негайно звернувся до органів місцевої влади і цього ж дня рекламний щит був демонтований.

Читайте також: На Прикарпатті ОПОРА з'ясовує, хто заплатив за білборди трьох кандидатів

Наголошується також, що згідно з «Інструкцією про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній» всім священнослужителям УГКЦ категорично забороняється брати участь у політичній агітації.

Водночас, єпископи УГКЦ проголосили «період усильної молитви за чесні та справедливі вибори 2019 року» та закликали душ пастирів і вірних мирян церкви молитися особисто та спільно за справедливі прийдешні вибори в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-