Клімкін має нагадати депутатам правила користування диппаспортами - Геращенко

Клімкін має нагадати депутатам правила користування диппаспортами - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко хоче, аби міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час години запитань до уряду нагадав народним депутатам правила користування дипломатичними паспортами.

Про це вона сказала під час Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюсь до голови уряду, щоб у п’ятницю, під час традиційної години запитань до уряду, ми надали слово міністру закордонних справ для того, щоб він нагадав депутатам Верховної Ради України правила користування дипломатичними паспортами. Тому що маємо абсолютно неприпустимі випадки, коли депутати від різних фракцій користуються дипломатичними паспортами під час приватних поїздок в різні міста, столиці та континенти. Хочу нагадати і хочу, щоб це також зробив і міністр закордонних справ, що не варто розмахувати дипломатичними паспортами перед обличчям поліції", - пояснила Геращенко.

Читайте також: Геращенко закликає Раду розглянути законопроекти про статус військовополонених

Як повідомлялося, народний депутат Семен Семенченко під час поїздки до Грузії користувався диппаспортом не за призначенням. У відповіді Голови Верховної Ради Андрія Парубія на запит першого заступника Голови ВР Ірини Геращенко зазначалося, що Семенченко не інформував про своє відрядження Апарат ВР, парламент, зі свого боку, не направляв депутата у жодне відрядження в Грузію.

Міністерство внутрішніх справ Грузії 2 грудня провело спеціальну операцію, під час якої було затримано шістьох громадян України й одного громадянина Грузії. За даними грузинських силовиків, розслідування проводять за ч. 3 і 6 ст. 236 Кримінального кодексу Грузії (протиправне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб). Цього дня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що серед затриманих був Семенченко, але начебто він уникнув арешту завдяки дипломатичному паспорту.

3 грудня політик спростував інформацію про своє затримання в Грузії. Тоді перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила про наміри оформити депутатський запит із вимогою перевірити інформацію про неправомірне використання дипломатичного паспорта нардепом Семенченком у Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-