Рада не відправляла Семенченка у відрядження до Грузії

Рада не відправляла Семенченка у відрядження до Грузії

Документ
Укрінформ
Народний депутат України від фракції "Самопоміч" Семен Семенченко перебував із дипломатичним паспортом у Грузії не у відрядженні.

Про це йдеться у відповіді Голови Верховної Ради Андрія Парубія на запит першого заступника Голови ВР Ірини Геращенко, оприлюдненій на її сторінці у Facebook.

“Вищезазначений депутат не звертався до мене для оформлення йому у встановленому порядку відрядження до Грузії та жодним чином не інформував щодо своїх намірів відвідати цю країну у вказаний період”, - йдеться у відповіді Парубія.

Як видно з офіційної інформації, Семенченко не інформував про своє відрядження Апарат ВР, парламент, зі свого боку, не направляв депутата у жодне відрядження в Грузію.

“Безумовно, кожен політик сам визначає графік своїх міжнародних поїздок і зустрічей, це його повне право. Разом з тим, правила використання дипломатичного паспорта дозволяють брати цей документ лише в офіційні відрядження, а не приватні поїздки”, - підкреслила Геращенко.

Читайте також: Суд Грузії залишив під вартою затриманих українців - депутат

Вона закликала народних депутатів у приватні поїздки в Чехію, Грузію та інші країни їздити зі звичайними закордонними біометричними паспортами. “Благо, є безвізовий режим, хоч проти нього інтригували саме ті депутати, які й досі в приватних цілях використовують дипломатичні паспорти. Користуйтеся перевагами безвізу, друзі, й катайтеся світами зі звичайним паспортом. Не варто поліцейським у Празі чи Тбілісі тикати в ніс український дипломатичний паспорт у приватних поїздках , це незаконно і нечесно”, - підкреслила віце-спікер.

Міністерство внутрішніх справ Грузії 2 грудня провело спеціальну операцію, під час якої було затримано шістьох громадян України й одного громадянина Грузії. За даними грузинських силовиків, розслідування проводять за ч. 3 і 6 ст. 236 Кримінального кодексу Грузії (протиправне придбання та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб). Цього дня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що серед затриманих був Семенченко, але начебто він уникнув арешту завдяки дипломатичному паспорту.

3 грудня політик спростував інформацію про своє затримання в Грузії. Тоді перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила про наміри оформити депутатський запит із вимогою перевірити інформацію про неправомірне використання дипломатичного паспорта нардепом від "Самопомочі" Семеном Семенченком у Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-