Рішення про заміну посла в Україні є остаточним - глава МЗС Польщі

Рішення про заміну посла в Україні є остаточним - глава МЗС Польщі

Укрінформ
Рішення про заміну посла Польщі в Україні є остаточним і переглядатися не буде.

Так міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович прокоментував ініціативу польських журналістів та експертів, які звернулися до президента РП з проханням залишити на посаді чинного посла Яна Пєкла, повідомляє Interia.pl.

"Рішення не зміниться, оскільки дату (заміни) вже визначено. Відкликання посла Пєкла узгоджено вже багато місяців тому, про нового кандидата було поінформовано українську сторону", - сказав Чапутович.

Він позитивно оцінив дії Пєкла на посаді посла.

"З іншого боку є потреба якогось нового погляду на польсько-українські відносини і зміцнення нашого представництва в Києві. Думаю, що політичні зміни – в Україні відбудуться президентські та парламентські вибори - є хорошим моментом", - зауважив глава МЗС Польщі.

За його словами, кандидатура чинного заступника глави МЗС Польщі Бартоша Ціхоцького на посаду посла в Україні є відповідною, оскільки це підкреслює ранг політичних відносин між країнами і "зміцнить політичне представництво (Польщі)" у Києві.

Чапутович підкреслив, що Ціхоцький є професіоналом і добре знається на "українських питаннях".

Читайте також: Польський експерт назвав можливі причини відкликання з України посла Пєкла

Глава МЗС Польщі зазначив, що заміну посла не варто сприймати як "неприхильний жест щодо України". Навпаки, ротація спрямована на поліпшення взаємовідносин з Україною і пошук можливостей дипломатичного вирішення проблем, зокрема й історичних.

"Заступник міністра Ціхоцький має свій рішучий стиль дій, він чітко і відкрито говорить про проблеми. Адже не йдеться про вдавання, що проблем немає, вони існують, і про них потрібно говорити і вирішувати", - наголосив глава МЗС Польщі.

Як відомо, президент Польщі нещодавно підписав постанову про відкликання Пєкла з посади посла в Україні до 31 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-