У 2018 році Росія посилила атаки на Раду Європи - Кулеба

У 2018 році Росія посилила атаки на Раду Європи - Кулеба

Укрінформ
Україна разом з партнерами у 2018 році успішно протистояла спробам Росії тиснути на Раду Європи та повернутися до ПАРЄ, і Київ робитиме це й у наступному році.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Страсбурзі заявив постійний представник України при Ради Європи Дмитро Кулеба, говорячи про підсумки діяльності у 2018 році та завдання на 2019-й.

«У 2018 році атаки на Раду Європи посилилися. Організація переживає кризу довіри та адекватності викликам, що стоять перед цією важливою організацією. Але цього року Україні разом з партнерами вдалося зупинити спробу покласти Раду Європи в прокрустове ложе Росії», - наголосив дипломат.

Серед інших досягнень української дипломатії Кулеба відзначив схвалення нового Плану дій Ради Європи для України.

«Це реальна підтримка українським реформам та допомога у виконанні Угоди про асоціацію між ЄС та нашою державою», - відзначив постійний представник України при РЄ.

Читайте також: Провокація РФ у Чорному морі: Україна готує дипломатичний демарш в ООН

На переконання Кулеби, наступного року тиск на Раду Європи продовжиться.

«Україна буде підтримувати організацію. Будемо відбивати чергові спроби повернути Росію до ПАРЄ, працювати над залученням механізмів РЄ до захисту прав наших політв’язнів і військовополонених в Росії та на окупованих територіях, зміцнювати проукраїнську коаліцію», - наголосив постпред.

Як повідомлялося, зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи проходитиме 21-25 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-