Дещиця сподівається, що Польська православна церква порозуміється з ПЦУ

Дещиця сподівається, що Польська православна церква порозуміється з ПЦУ

Укрінформ
Польська автокефальна православна церква (ПАПЦ) має змінити свою позицію і налагодити контакти з новоствореною Українською помісною церквою (УПЦ).

Таке сподівання в інтерв’ю Укрінформу висловив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Треба звернути увагу, що в цій заяві Синоду ПАПЦ було також сказано про те, що церква молиться за єдність православ’я. Я переконаний, що цю єдність ми показали під час Собору 15 грудня і будемо її утверджувати після отримання Томоса. Сподіваюся, що це буде підставою для того, щоб ПАПЦ зрозуміла, що і наші і їхні молитви призвели до створення Української помісної церкви і з нею варто підтримувати контакти”,- повідомив Дещиця.

За словами дипломата, згідно з усіма церковними канонами, кожна держава, тим більше така, яка має велику кількість православних віруючих, має право на свою помісну церкву.

Читайте також: Польська православна церква заборонила молитися спільно з УПЦ КП та УАПЦ

“Це також визнає керівництво польської церкви. Тому, це не суперечить їхній позиції і церковним канонам. Якщо це не суперечить канонам, то з нею (УПЦ) треба налагоджувати контакти і приязнь”,- підкреслив Дещиця.

Як інформувалося, собор єпископів ПАПЦ в офіційному комюніке від 15 листопада заборонив духовенству церкви вступати в “літургійно-молитовні контакти з так званим “Київським патріархатом” і так званою “Автокефальною церквою”, які своїми нинішніми діями спричинили багато зла”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-