Польська православна церква заборонила молитися спільно з УПЦ КП та УАПЦ

Польська православна церква заборонила молитися спільно з УПЦ КП та УАПЦ

Укрінформ
Польська автокефальна православна церква (ПАПЦ) заборонила духовенству своєї церкви “молитовні контакти” з представниками УПЦ КП та УАПЦ.

Про це йдеться в офіційному комюніке ПАПЦ від 15 листопада за результатами Собору єпископів цієї церкви, інформує Orthodox.pl.

“Відбулося ознайомлення з нинішньою церковною ситуацією в Україні. Прийнято резолюцію № 341 п.7: ...III. Cвятий собор єпископів забороняє духовенству Польської автокефальної православної церкви вступати в літургійно-молитовні контакти з так званим “Київським патріархатом” і так званою “Автокефальною церквою”, які своїми нинішніми діями спричинили багато зла”, - йдеться в заяві ПАПЦ.

Як зазначається, Собор єпископів ПАПЦ закликав скликати зустріч глав усіх православних церков для “спокійного розв’язання питання поділеного православ'я на українській землі”. 

Згідно з заявою, зберегти православ’я від “складних церковних наслідків у міжнародних масштабах” може лише “дотримання догматично-канонічних норм церкви”.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Читайте також: Більше половини українців підтримують автокефалію

Водночас РПЦ у зв'язку з рішенням Вселенського патріархату про надання автокефалії Українській церкві заявила про розірвання зв'язків з Константинополем.

Також 13 листопада Собор Української православної церкви Московського патріархату заявив, що не братиме участі у створенні єдиної Української помісної церкви, тому що вважає надання Томосу "штучним" і нав’язаним ззовні. Також УПЦ МП розірвала відносини із Вселенським патріархатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-