Україна відкриє ще три консульства у Польщі

Україна відкриє ще три консульства у Польщі

Укрінформ
Найближчим часом у Польщі можуть запрацювати генеральне консульство України у Вроцлаві (південний захід РП) та два почесних консульства – у містах Катовіце та Кельце на півдні Польщі.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Часто громадяни України звертаються також до почесних консульств, які не мають повноважень на виконання усіх консульських дій. У цьому контексті очевидною є необхідність відкриття ще однієї консульської установи України на заході Польщі – у Вроцлаві, що дозволило б перерозподілити межі консульських округів так, щоб громадяни України могли витрачати не більше ніж дві-три години на доїзд до консульства”,- повідомив Дещиця.

Він додав, що підготовчі заходи щодо відкриття генконсульства у Вроцлаві планується здійснити у 2019 році, так аби воно розпочало роботу вже у 2020 році.

Український дипломат також поінформував, що готуються відповідні рішення щодо відкриття почесного консульства в місті Катовіце Сілезького воєводства РП.

“Сподіваюся, це відбудеться вже невдовзі. Крім того, шукаємо кандидатуру на почесного консула в місті Кельце (Свентокшиське воєводство – ред.)”,- поінформував Дещиця.

Читайте також: Дещиця припускає, що на кордоні з Польщею можуть відкрити ще один пункт пропуску

Він зауважив: якщо найближчим часом вдасться реалізувати ці плани, залишиться лише два воєводські центри з 16, де немає українських консульських осередків – Білосток й Ольштин на північному сході Польщі.

Посол повідомив, що відкриття нових консульських установ в Польщі обумовлено збільшенням кількості українських трудових мігрантів у Польщі, яких сьогодні приблизно 1,5 млн осіб.

Станом на сьогодні в Польщі функціонує чотири генконсульства (у Гданську, Варшаві, Кракові та Любліні) та 11 почесних консульств в різних регіонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-