Дещиця назвав виклики 2019 року для України та Польщі

Дещиця назвав виклики 2019 року для України та Польщі

Укрінформ
Основними викликами для українсько-польських відносин в 2019 році будуть вибори в обох країнах і дії Росії, яка й далі намагатиметься посварити Київ з Варшавою.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Безперечним пріоритетом буде збереження добросусідських і партнерських відносин з Польщею. Перед нами серйозні виклики: вибори в Україні та Польщі й російський агресор, який прагне дестабілізувати регіон. Тому робитимемо усе можливе для об’єднання зусиль і спільної протидії гібридним загрозам”, - заявив український дипломат.

Він додав, що українська дипломатія в Польщі в наступному році працюватиме також над “підвищенням ефективності захисту в РП інтересів громадян України, максимально сприятиме задоволенню культурних потреб української громади, відновлюватиме місця пам’яті українців”.

Читайте також: Польський експерт назвав можливі причини відкликання з України посла Пєкла

За словами Дещиці, українська та польська сторони зараз активно працюють над організацією спільних заходів з відзначення 10-річчя ініціативи Східного партнерства.

“Хочемо привернути увагу Європи до успіхів її східної політики, підкреслити важливість та перспективність подальшої тісної взаємодії ЄС з країнами ініціативи, зокрема з Україною”,- констатував посол України в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-