НАЗК направило до суду адмінпротоколи на Дунаєва і Логвинського

НАЗК направило до суду адмінпротоколи на Дунаєва і Логвинського

Укрінформ
НАЗК направило до суду два адмінпротоколи щодо позафракційного народного депутата Сергія Дунаєва та один адмінпротокол щодо депутата від “Народного фронту” Георгія Логвинського.

Складені адмінпротоколи стосуються конфлікту інтересів, повідомляє прес-служба НАЗК.

"Направлено до суду 2 адмінпротоколи за частиною 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стосовно народного депутата України Сергія Дунаєва, який, перебуваючи у статусі народного депутата, звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника з депутатським зверненням у власних інтересах, а також вніс на розгляд Верховної Ради депутатський запит з аналогічного питання, чим вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, НАЗК направило до суду 1 адмінпротокол за частиною 2 ст. 172-7 КУпАП стосовно народного депутата Логвинського, який звернувся до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з депутатським зверненням в інтересах свого помічника, "чим вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів".

Також, за даними Нацагентства, складено 4 адмінпротоколи стосовно Наталії Омельяненко, яка, будучи депутатом Лубенської міської ради Полтавської області, “під час розгляду питання та прийняття рішення з приводу перевірки діяльності комунальних підприємств, в тому числі КП "Ритуалсервіс", керівником якого вона була, на засіданні ради, а також на засіданні тимчасової комісії ради з перевірки ефективності фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств прийняла рішення та вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, при цьому не повідомила про його наявність".

Читайте також: У Китаї екс-віце-міністра засудили на довічне за корупцію

У НАЗК нагадали, що відповідальність за неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів передбачена частинами першою та другою ст. 172-7 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-