РНБО запровадила нові санкції проти Росії

РНБО запровадила нові санкції проти Росії

Керченська криза
Укрінформ
Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 26 грудня запровадила нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Так, санкції запроваджено за агресію Росії у Керченській протоці та організацію "виборів" на окупованому Донбасі.

“Запроваджено обмежувальні заходи проти організаторів так званих «виборів» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також щодо військових, суддів та правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року та незаконного утримання їх у російських в'язницях”, - йдеться в повідомленні.

Також РНБО підтримала запровадження санкцій, насамперед, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України.

Крім того, за даними прес-служби, на засіданні були проаналізовані результати запровадження заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану, та затверджені основні показники Державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки.

Читайте також: Генштаб готовий розгорнути війська у разі прямого вторгнення - Муженко

Як повідомлялось, 26 грудня під час засідання РНБО Президент України оголосив про припинення дії воєнного стану, запровадженого в окремих областях на 30 днів через агресію Росії проти України в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-