В Україну прибудуть військові ВМС Британії для планування спільних навчань

В Україну прибудуть військові ВМС Британії для планування спільних навчань

Відео
Укрінформ
В Україну в січні прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для планування спільних навчань із Військово-морськими силами України.

Про це сказав міністр оборони Степан Полторак у заяві за підсумками робочого візиту Державного секретаря з питань оборони Великої Британії Гевіна Вільямсона в Україну, інформує прес-служба Міноборони.

“Рішення, які ми прийняли, пов’язані з початком роботи з підготовки морських піхотинців. Вже в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним Силам України, безпосередньо Військово-Морським Силам", — розповів Полторак.

Він наголосив на важливості прибуття 19 грудня в порт Одеси корабля Королівських Військово-морських сил Великої Британії «Echo».

За словами Полторака, на зустрічі в п’ятницю обговорювалися питання прискорення реалізації низки конкретних заходів і рішень, які приймалися в Лондоні, враховуючи обставини, пов’язані з різким загостренням безпекової ситуації і агресією Російської Федерації проти Військово-Морських Сил ЗС України в Керченській протоці, а також ситуації на кордоні між Україною і Росією.

Полторак також зазначив, що сторони розглянули можливість прискорення співпраці за всім спектром, починаючи від розширення формату підготовки в рамках навчально-тренувальної програми Orbital, виходу на новий рівень підготовки та завершуючи розгортанням, а також розширенням нашої співпраці в питаннях, пов’язаних з військово-технічною співпрацею.

Читайте також: Держсекретар оборони Британії: Інші країни теж мають запросити кораблі в Україну

“Зранку ми зустрічалися з рідними і близькими наших моряків, які перебувають у полоні. Дякую за ту роботу, яку проводить Велика Британія щодо їх звільнення і засудження акту агресії Російської Федерації проти незалежної України", — наголосив Полторак та подякував пану Вільямсону за підтримку територіальної цілісності України.

Також міністр оборони повідомив про домовленість щодо створення „Офісу друзів України“, щоб координувати дії щодо надання допомоги в реформуванні Збройних Сил, Військово-Морських Сил, а також нарощування бойових спроможностей ВМС ЗС України.

Як повідомлялося, 21 грудня відбувся робочий візит Державного секретаря з питань оборони Великої Британії Гевіна Вільямсона в Одесу, в ході якого відбулися двосторонні переговори з міністром оборони України Степаном Полтораком та низка запланованих заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-