Держсекретар оборони Британії: Інші країни теж мають запросити кораблі в Україну

Держсекретар оборони Британії: Інші країни теж мають запросити кораблі в Україну

Фото
Укрінформ
Кораблі Військово-морських сил Великої Британії демонструють, що мають право рухатись міжнародними водами, й іншим країнам дуже важливо приєднатися до запрошення їхніх кораблів на територію України.

Про це сказав державний секретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон під час спілкування в Одесі з українськими та іноземними ЗМІ на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний», повідомляє прес-служба Міноборони України.

«Факт захоплення українських кораблів — це те що відбулося вже у міжнародних водах, і ми хочемо продемонструвати, що Велика Британія та, зокрема, кораблі ВМС Великої Британії мають право рухатись міжнародними водами. Ми також вважаємо, що іншим країнам дуже важливо приєднатися до Великої Британії, і зокрема щодо запрошення їхніх кораблів на територію України», - сказав Вільямсон.

Як повідомлялося, державний секретар з питань оборони Великої Британії пан Гевін Вільямсон, який перебуває в Україні з робочим візитом, та міністр оборони України Степан Полторак відвідали в Одесі флагман Військово-морських сил ЗСУ фрегат «Гетьман Сагайдачний, поспілкувалися з командуванням та екіпажем багатоцільового корабля.

Як відомо, гідрографічне судно Echo Королівських ВМС перебуває в Україні з дружнім візитом.

Це перший візит іноземного військового корабля до України після подій у районі Керченської протоки, коли прикордонники РФ обстріляли та захопили три українські військові кораблі та 24 моряків.

фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-