НАЗК виявило у звітах трьох партій ознаки кримінального порушення

НАЗК виявило у звітах трьох партій ознаки кримінального порушення

Укрінформ
У фінансових звітах трьох політичних партій Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення.

Проце повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у трьох звітах політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру у 2018 році. Відповідні матеріали вже направлені до Національної поліції України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за результатами аналізу звітів партії «ВО «Батьківщина», «Українського об’єднання патріотів –УКРОП» та «Соціал-демократичної партії» встановлені факти подання завідомо недостовірних відомостей. А це порушення, зазначене в ч. 1 статті 159-1 Кримінального кодексу України.

До Нацполіції направлені три матеріали щодо «ВО «Батьківщина» та по два матеріали відносно «Соціал-демократичної партії» та партії «УКРОП», уточнили в НАЗК.

Читайте також: НАЗК заявляє про порушення у декларації депутата Гєллєра

Там також зазначили, що впродовж 2016-2017 років направили до Національної поліції 19 матеріалів стосовно 16 політичних партій: «Аграрна партія України», «Наш край», «Народний рух України», «Нова політика», «Самоврядна Українська держава», «Зелені», «ВО «Свобода», «Комуністична партія України», «Партія сильної влади», «Власна сила», «Партія вільних демократів», «Політичне об’єднання «Пряма дія», «Патріотична партія України», «Українська партія чесності, боротьби з корупцією та організованою злочинністю», «Національно-демократичне об’єднання «Україна», «ВО «Батьківщина».

На підставі підготовлених у НАЗК матеріалів стосовно політичних партій розпочато кримінальні провадження за ознаками подання завідомо недостовірних відомостей у звітах політичних партій (стаття 159-1 ККУ ).

Частина 1 статті 159 (Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку) передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-